Hoedemaker Training & Advies - Management Support Trainingen
Hoedemaker Training & Advies verzorgt o.a. de volgende trainingen:
 
Zakelijke Ontvangst en Etiquette
Als secretaresse kun je in jouw organisatie te maken hebben met het ontvangen van gasten/klanten. Jij bent het visitekaartje waarop de organisatie vertrouwt. Jouw rol omvat meer dan een vriendelijke glimlach en het aanbieden van een kopje koffie. De wijze waarop je de gasten verwelkomt en begeleidt, maakt dat zij zich welkom en prettig voelen. Gastvrij gedrag betekent service verlenen vanuit een klantgerichte en proactieve houding, met het juiste taalgebruik en een representatieve uitstraling. In de training gaan we het hebben over de eerste indruk, smalltalk, handgebaren en (inter)nationale etiquette en omgangsvormen.
Duur: 1 dag
Workshop Zakelijke Etiquette
In deze 2 uur durende workshop gaan we het hebben over de juiste begroeting, (inter)nationale omgangsvormen, handdrukken en handgebaren met hun diverse betekenissen. Erg nuttig als je regelmatig mensen ontmoet van verschillende leeftijd en achtergrond en uit diverse culturen. Als jij weet hoe het hoort, zul je je prettiger en zelfverzekerder voelen en zal de kans op miscommunicatie veel kleiner worden. 
Duur: 2 uur
Fris je spelling en grammatica op
Op deze dag oefenen we met werkwoordspelling en nieuwe spellingsregels.
Er twijfelen nogal wat mensen over de goede werkwoordspelling; hoe zat het ook al weer met ‘t kofschip? Wanneer krijg je een 'd' en wanneer een 't'?
Sinds 1996 bestaan er weer nieuwe spellingsregels. Iedereen heeft er wel over gehoord, maar weet jij wat deze exact inhouden? Vandaag leer je alle nieuwe regels en kun je ze toepassen. Zoals de tussen-n en tussen-s in samenstellingen, het gebruik van 'c' of 'k' en het vervoegen van vreemde werkwoorden. In 2006 zijn er weer enkele wijzigingen bijgekomen die ook worden besproken. Er wordt veel geoefend en ook oude spellingsproblemen en taalkwesties komen aan de orde op deze dag.
Duur: 1 dag
Timemanagement
 Je kent het waarschijnlijk wel, de overvolle bakjes en ‘to do‘ lijstjes waar nooit een einde aan komt. Plannen en prioriteiten stellen is waar het om draait. Je bereidt je voor op de training door 3 dagen een logboek bij te houden. Met deze informatie gaan we tijdens de training aan de slag. Na enige oefening zul je zien dat je door doelgericht, efficiënt en planmatig werken, de effectiviteit van jezelf én van je manager kunt verbeteren.
Duur:  1 dag
Optimaal gebruik van MS Outlook
In deze training gaan we uitgebreid in op het efficiënt omgaan en beheren van je e-mailbox, de werking en mogelijkheden van de agenda en het werken met taken. Ook behandelen we de problematiek rondom de vele mailtjes die je elke dag maar binnen krijgt en hoe je daarbij overzicht kunt houden, met name in Postvak IN. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers worden de volgende onderwerpen besproken:
 • Postvak In organiseren
 • E-mailbericht omzetten tot een Taak of Afspraak
 • Automatische regels maken
 • Herinneringen en markeringen toevoegen aan E-mail, Taken en Afspraken
 • Groepen contactpersonen maken
 • Werken met Categorieën en Labels
 • Werken met de Agenda
 • Agenda’s, Takenlijst en E-mail delen
 • Vergaderingen plannen
 • Taken maken en organiseren
 • Persoonlijke mappen/Archiefmappen maken
Duur: 1 dag
Kort en Krachtig Notuleren
Beknopte verslagen schrijven is voor velen geen gemakkelijke opgave. Een goede voorbereiding maakt het schrijven van een verslag echter een stuk eenvoudiger. Luisteren en aantekeningen maken zijn de belangrijkste vaardigheden waar uitgebreid bij wordt stilgestaan in deze training. Je oefent met het notuleren van een echte vergadering op film en leert vervolgens een verslag te maken waarin kort en bondig de hoofdzaken uit de vergadering moeten worden weergegeven.
Duur: 1 dag
Notuleren op de laptop of iPad
Je bespaart natuurlijk nog meer tijd als je je aantekeningen direct op je laptop of iPad maakt. Vaak heb je tijdens de vergadering al momenten waarop je niet hoeft te notuleren en alvast aan het verslag kunt gaan met uitwerken! Naast luisteroefeningen krijg je tijdens de training ook technische tips voor het werken op de laptop en gaan we oefenen met sjablonen. Voor het werken met de iPad bespreken we de meest handige apps. Verder krijg je taaltips voor een goed en duidelijk verslag.
Duur: 1 dag
(Re)organiseren van het secretariaat
Deze training is gericht op de secretaresse die het secretariaat runt met een team. Een effectief en efficiënt secretariaat is voor elke onderneming van levensbelang. Voor een goed functionerend en gestructureerd secretariaat zijn heldere afspraken noodzakelijk, evenals een goede verdeling van taken en verantwoordelijkheden. Samenwerken met je naaste collega's is niet altijd even makkelijk, maar het zal meer opleveren dan het allemaal zelf willen doen. In deze training gaan we na welke factoren op jouw secretariaat een rol spelen.
Duur: 1 dag
Workshop Veertig Vileine Vragen
Dit spel bestaat uit onverwachte vragen die je helpen nadenken over hoe je in je vel en in je werk zit, vragen die jou de mogelijkheid geven bepaalde communicatieve zaken open te gooien, vragen over je toekomst, vragen over werksituaties enz. Een leuk spel voor collega-secretaressen die elkaar wat beter willen leren kennen. Er zitten pittige vragen tussen, waarop je, via regiekaarten, ook kunt zeggen: ik pas! In aparte groepjes worden de vragen gedurende 2 uur beantwoord.  Vanuit dit spel zullen zeker onderwerpen aangesneden worden, die tot discussie leiden of uitwisseling van ervaringen. De deelnemers zullen elkaar weer op een andere manier leren kennen, omdat het niet voor de hand liggende vragen zijn!
Duur: 2 uur
Klantgericht telefoneren
Je bent als secretaresse het visitekaartje van het bedrijf. Het eerste contact met een klant verloopt meestal telefonisch. Klantgericht telefoneren gaat verder dan mensen te woord staan. Het vraagt om een actieve houding. Niet alleen luisteren, maar ook doorvragen en de boodschap samenvatten. Ook omgaan met verschillende klantentypen komt aan de orde. Tijdens deze training gaan we hiermee oefenen en krijg je feedback.
Duur: 1 dag
Zakelijke brieven schrijven
In deze training leer je alle vaardigheden om een zakelijke brief op te stellen in modern en begrijpelijk Nederlands. Niets is immers vervelender dan slecht leesbare brieven! Een goede structuur en helder en bondig formuleren vereist naast een goede algemene taalvaardigheid de nodige oefening.
Duur: 2 dagen
Organiseren van evenementen 
In deze training leer je hoe je de organisatie van bijeenkomsten zoals vergaderingen, lunchafspraken, maar ook een presentatie of een groot feest aanpakt. Eigenlijk kun je jezelf wel een projectleider noemen als je hiermee te maken hebt. Er wordt een flinke dosis inventiviteit, creativiteit en een groot organisatorisch vermogen verwacht. Aan de hand van een stappenplan leer je op een overzichtelijke manier een bijeenkomst te organiseren, waarbij een draaiboek een grote rol speelt. Veel praktische tips, checklists en voorbeelden komen aan de orde.
Duur: 1 dag


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint